top of page
Szerző képeAlexandra Salamon

FÖLD ELEM


A hagyományos kínai orvoslás szerint, amely a taoista filozófiára és az öt elem tanára épül, a föld elem a test egyik legfontosabb alapeleme. A föld elem az emésztési és táplálkozási folyamatokhoz kapcsolódik. Az emberi testben a föld elem a lép és a gyomor szerveket képviseli. Ez az elem felelős az ételek lebontásáért, felszívódásáért és a táplálék energiává alakításáért. A föld elemhez kapcsolódik a tápanyagok felvétele és elosztása a testben, valamint az immunrendszer és az emésztőrendszer egyensúlyának fenntartása. Ide tartozik a gondoskodás, bizalom, jó szándék, segítés, adakozás, ítélkezés, aggódás és a stressz.



Évszak: Nyárutó, indián nyár augusztus közepe-szeptember, (minden hónap vége és eleje között 1 hét)


Égtáj: Az égtájak középpontja, metszéspontja


Bolygó: Szaturnusz


Szín: Sárga, arany, barna


Szervek: Lép, gyomor


Testrész: Izmok


Érzékszerv: Száj


Íz: édes



Illata: földes, édes


Gyógyító Hang: HU


Támogató eleme: Tűz elem


Spirituális szellem: Yi, arany főnix


Ásványok: citrin, dalamata jáspis, füstkvarc, holdkő, tigrisszem , sárga opál, achát


Pozitív érzelmek, erények, tulajdonságok: bizalom, őszinteség, gondoskodás, teljesség, biztonság, együttérzés, jó szándék, intuíció


Negatív érzelmek, tulajdonságok: aggódás, idegeskedés, bizalmatlanság, ítélkezés, maximalizmus, felelőtlenség, lustaság, túl gondolás



Hogyan kapcsolódj a mindennapokban a föld elemmel?


Próbálj meg több időt tölteni a természetben, ezzel kapcsolódva a föld elemmel. Menj egy kellemes sétára a közeli parkba, vedd le a zoknid és sétálj mezítláb az erdőben, ölelj meg egy fát, vagy csak ülj le a tövébe és meditálj. A földdel való kapcsolódás segíti megteremteni a lelkünkben és az elménkben az egyensúlyt, harmóniát. Segít letenni a túlagyalást, aggódást, bizalmatlankodást. Gyakorolj gyengéd mozgásformákat, mint a csikung, jóga.. Egyél olyan ételeket, amelyek segítenek leföldelni tested, például tápláló leveseket, főzelékeket, gyökérzöldségeket, gabonákat, édes ízeket.



Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan hozhatod egyensúlyba belső földed kövess minket a social media felületeken, vagy nézz szét a webshopban ahol olyan termékeket vásárolhatsz, melyek támogatják a föld elemmel való kapcsolódást.

16 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page